
اوج یادگیری رشته تاریخ از شناخت احوال و سرگذشت اقوام قسمت (۳)
موقعیت شغلی در ایران:
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی تاریخ در وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان موزهها، مراکز اسناد ملی و صدا و سیما برای بررسی مسائل تحقیقی تاریخ در حد تحقیقات بینالمللی به کار مشغول میشوند.
درسهای این رشته در طول تحصیل:
دروس پایه:
کلیات و مبانی علم تاریخ، متون تاریخی به زبان فارسی، عربی و خارجی، روش تحقیق ، تاریخنگاری و تحولات آن در ایران و جهان، گاهشماری و تقویم، مبانی تاریخ اجتماعی ایران، تاریخ اندیشههای سیاسی در ایران و اسلام، کلیات جغرافیا، مبانی جامعهشناسی، مبانی علم سیاست، فلسفه تاریخ.
دروس اصلی و تخصصی:
تاریخ ایران از ایلامیها و آریاییها تا پایان دوره هخامنشی، دوره سلوکی و اشکانی، تاریخ ایران در دوره ساسانیان، تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران (از ورود اسلام تا پایان حکومت علویان طبرستان، دوره سلجوقیان، دوره سامانیان، دیلمیان، غزنویان، دوره غوریان و خوارزمشاهیان، دوره حمله مغول و ایلخانان، از زوال ایلخانان تا آغاز حکومت صفویان، دوره افشاریان و زندیان، آغاز دوره قاجار تا انقلاب مشروطیت، انقلاب مشروطیت تا انقراض حکومت قاجاریه، از انقراض قاجاریه تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) ، انقلاب اسلامی و ریشههای آن، تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام (از میلاد پیامبر اکرم(ص) تا سال ۴۱ هجری، از سال ۴۰ هجری تا ۲۲۷ هـ . ق، از سال ۲۲۷ هـ . ق تا سقوط بغداد از قرن هفتم تا دهم هجری)، تاریخ تشیع، تاریخ تحلیلی زندگانی ائمه معصومین(ع) ، تاریخ عثمانی و خاورمیانه، تاریخ یونان و رم، تاریخ بیزانس، تاریخ اروپا در قرون وسطی، تاریخ اروپا در قرون جدید، تاریخ اروپا از انقلاب فرانسه تا جنگ جهانی اول، تاریخ اروپا از جنگ جهانی اول تاکنون.
طول دوره تحصیل
طول دوره کارشناسی تاریخ( ازاد و دبیری) حداکثر ۴ سال و تحصیلات و شکل نظام تحصیلی بصورت واحدی و در دو نیمسال می باشد که هر نیمسال۱۷ هفته بطول خواهد انجامید. دانشجویان کارشناسی آزاد با گذراندن ۱۳۵ واحد دبیری با گذراندن ۱۳۴ واحد مرکب از دروس عمومی، پایه، الزامی و اختیاری می توانند فارغ التحصیلی (کارشناس تاریخ) شناخته می شوند.
در سالهای أخیر در مقطع تحصیلات تکمیلی درگروه تاریخ توسعهای چشمگیر رخ داده است. در مقطع کارشناسی ارشد، در ابتدا دو گرایش دیگر یعنی تاریخ ایران باستان و تاریخ اسلام تأسیس شدند. از سال ۱۳۸۱ به بعد، گروه تاریخ درصدد برآمد تا خلاء آموزشی در دیگر عرصههای مهم پژوهشهای تاریخی را تا حدی برطرف کند. به همین منظور با تلاشی جدّی پیشنهاد تأسیس سه رشته دیگر کارشناسی ارشد را به دانشگاه ارایه کرد.
سه گرایش جدید عبارتند از: مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز، مطالعات خلیج فارس و گرایش نسخههای خطی و اسناد و مدارک تاریخی. دو گرایش نخست از سال ۱۳۸۵ تصویب شدند و دانشجویانی برای ایندو گرایش پذیرفته شدند. گرایش سوم یعنی نسخههای. خطی و اسناد تاریخی در آبان ماه ۱۳۸۶به تأیید و وزارت علوم رسید و تصویب شد، بنابراین با ایجاد این سه گرایش جدید،گروه تاریخ در مقطع کارشناسی ارشد در شش گرایش دانشجو میپذیرد. در مقطع دکتری نیزپس از سال ۱۳۷۸، به پیشنهاد گروه تاریخ دو گرایش جدید شامل گرایش تحصیلی تاریخ اسلام و تاریخ ایران باستان تأسیس شدند.
مهندس احمد سلام مشاور برتر موسسه آموزشی اوج یادگیری
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شمارههای
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید